Монтаж и продажба на климатици  Валтерм 2008 Варна  


Инверторните климатици са по-скъпи от обикновените, но са доста по енергийно ефективни, което ги превръща в изгодна инвестиция.
Как работят инверторните климатици?
Необходимостта от охлаждане или отопление на въздуха в помещението варира в зависимост от външната температура и количеството топлина в стаята. Когато капацитетът на охлаждане или отопление трябва да се увеличи, компресорът на инверторния климатик работи на по- висока скорост, увеличавайки мощността си. Обратно, по време на умерени външни температури, когато мощността на охлаждане и отопление трябва да бъде намалена, компресорът на инверторния климатик работи при по-ниска скорост, намалявайки количеството на използваната електроенергия.
Когато инверторният климатик се включи, компресорът работи при по-висока скорост, за да може бързо да охлади или затопли стаята. Когато стайната температура се доближи до желаната, компресорът се забавя, поддържайки по този начин постоянната температура и спестявайки количеството използвана електроенергия. Инверторният климатик усеща и коригира всички колебания в стайната температура, осигурявайки комфорт на обитателите при максимално ниско потребление на електроенергия.
Каква е разликата между инверторните климатици и обикновените климатици?
Обикновените климатици имат постоянна мощност и работят при фиксирана скорост, което означава, че компресорът трябва да спира от време на време, за да поддържа желаната стайна температура. При инверторните климатични системи, скоростта на компресора варира, осигурявайки прецизно необходимото охлаждане или затопляне на помещението, без да се налага да спира
Фирма Валтерм2008ЕООД град Варна извършва монтаж,демонтаж,диагностика,сервиз и профилактика на климатици и хладилници.Ние предлагаме инверторни климатици на следните марки :DAIKIN,GREE,MITSUBISHI,SAMSUNG,PANASONIC,KOBE,NIPPON.

Преди физическото монтиране на климатик, трябва да се определи местоположението на външното и вътрешното тяло, захранващо напрежение, мястото на отвеждане на кондензната вода. Ние осигуряваме предварителен оглед на помещението, в което ще се реализира монтажа на вашия климатик, с цел избор на най-подходящо място на уреда.

МОНТАЖ НА КЛИМАТИК

1. Фиксиране на вътрешното тяло; 2. Пробиване на отвор в стената; 3. Монтаж на тръбен пакет с медна тръба за високо и ниско налягане с термоизолация, отводняваща гофрирана тръба и комуникационен кабел; 4.Подготвяне на захранващ кабел; 5. Монтиране на вътрешното тяло; 6.Монтаж на стойки за поставяне на въшното тяло; 7. Свързване на тръбите между вътрешното и външното тяло; 8. Вакуумиране , пуск и тест на системата. След отчитането на нормални работни параметри се провежда обучение на клиента за работа със системата.

ДЕМОНТАЖ НА КЛИМАТИК

1.Замерване на климатика,за да се види техническото му състояние:2.Събиране на фреона във външното тяло:3.Демонтаж на вътрешно и външно тяло:4.Демонтаж на външни стойки:5.Демонтаж на вътрешна планка.

ПРОФИЛАКТИКА НА КЛИМАТИК

Профилактиката подобрява ефективността на климатика след неговата експлоатация и води до намаляване на разхода на енергия.
Извършването на периодична профилактика намалява значително риска от сериозни повреди и удължава живота на вашата климатична система. Профилактиката на климатика включва:

Цялостно диагностициране на общото състояние на климатика;

Замерване на количеството на фреона и тест за плътност;

Замерване на параметрите на въздуха, температура, напор и шум;

Замерване на работните параметри, налягане и консумирана мощност;

Почистване на вентилационна част;

Почистване на топлообменници и филтърна секция;

Почистване на дренажната система;

Периодичната профилактика осигурява ранно диагностициране на евентуален технически проблем, както и бързото му отстраняване преди да се е задълбочил и довел до сериозен ремонт на климатичната система.

ДИАГНОСТИКА НА КЛИМАТИЧНИ СИСТЕМИ

Диагностиката е проверка на цялостната работа на климатичната система,функциониране на електрониката,механичните части,турбина и перка,електромоторите за движение на клапаните,нормалното преминаване на въздушната струя през топлообменниците до работните параметри на компресора и циркулацията на фреона.Проверява се цялостта на системата(проверка за пропуск на газ)и нейните връзки(кранове,гайки).