Термо помпи от фирма Валтерм 2008 Варна

Термопомпите са климатични машини, които работят на същия принцип - преместват топлината там, където искате да бъде - вън или вътре в помещенията.Тук е разликата - при хладилника движението е само в една посока, а при термопомпата можете да сменяте посоката на движение на топлината. Термопомпата не произвежда топлина, а само я премества, затова работи икономично за разлика от обикновените електрически отоплителни уреди.
Тя всъщност е климатик, който се поставя вместо котле на локалното парно отопление. Ако замените обикновените радиатори с конвектори (които са радиатори с вграден вентилатор), цялата система работи при по-ниска температура на водата във вътрешната инсталация.
Остава да включите слънчевата енергия за затопляне на водата в бойлера, който доста често е свързан към същото локално парно. В този случай, когато е слънчево, водата в бойлера се затопля от слънцето и не позволява на водата във вътрешната инсталация да изстива бързо.
Цялата тази система се управлява от датчици и черпи електрическа енергия само когато е необходимо. Вие само задавате приятната за вас температура в помещенията.

 


Термо помпи

Страница 1 от 3