Конвектори за целогодишна климатизация за отопление и охлаждане.

Вентилаторния конвектор е предназначен за целогодишна климатизация, както на малки еднофамилни къщи, така и за офиси, обществени сгради, търговски помещения и производствени халета. Конвектора е уред, който успешно замества радиатора и климатика обединени в едно тяло. Той е част от отоплителна и/или климатична система, като изпълнява функцията на отоплително/охладително тяло.
Конвекторът има приятен дизайн, така че да се съчетава с всякакъв вид вътрешен интериор. Съществуват и модели, които са за скрит монтаж, което прави системата абсолютно незабележима за потребителя и остава само приятното чувство за комфорт. Използването на висококачествени компоненти  предопределя безшумна и ефективна работа както и дълъг експлоатационен период. Мощността на конвекторите е значително по-голяма от тази на обикновения радиатор на естествена конвекция, така че постигането на желаната температура е въпрос на няколко минути след започване на работата му.
Вентилаторния конвектор подобно на климатика има филтър, който пречиства въздуха в помещението. За разлика от климатика, през топлообменника на конвектора тече вода а не фреон. Ето защо, конвектора има една и съща ефективност, независимо от разстоянието на което се намира от чилъра или котела. Използването на водата, като топлоносител ни дава свобода да изберем вида на горивото, с което работим в зависимост от това, кое е по-икономически изгодно за дадения регион или време.

Електрически конвектори

Страница 1 от 3